Сакам само да ги охрабрам сите

Елена Домазетовска Тапанџиоска од Скопје

ElenaПред 4 и пол години на светов донесов едно мало ангелче и мислев дека имам се на светов и бев најсреќна, а најмалку се се гледав во огледало.

Кога овој мал ангел порасна и почна да разбира и зборува постојано ми кажуваше колку ме сака, ама јас сваќав дека тие две мали искрени очиња кои претходно кога ќе ме погледнеа зрачеа како искрички, сега зрачат со љубов ама нешто и недостасува кај мама. Несакав да си признам но таа постојано ми кажуваше колку много сум дебела. Почнував и се откажував се до моментот додека не се впуштив во прикаската Протекал.

И на крај уште еднаш сакам само да ги охрабрам сите оние кои се пронаоѓаат во оваа прикаска, да почнат веднаш без страв и двоумење и само уште еднаш најголемо фала на Протекал Диета и секако на сите оние кои ме следеа и ми даваа максимална поддршка.