Përse Protekal dieta?

  • 100% humbje e shpejtë e kilogramëve
  • Humbje vetëm e shtresave yndyrore
  • Ruajtja e masës muskulore
  • Ju nuk do të jeni të uritur apo në ankth
  • Plot energji
  • Rregullimi i sheqerit dhe yndyrës në gjak
  • Nuk ka kthim të kilogramëve
  • Nën mbikqyrjen e rreptë të mjekut

Histori suksesi

natasa_mijata

Para se ju të humbni peshë 40 kilogram , mezi mbledhin forcën për të marrë nga shtrati

Këngëtarja maqedonase Natasha Mijatoviç- Mijata pas një pauze të gjatë u kthye në skenë me këngën “Si fëmijë të vegjël” e cila është shumë e ndëgjuar në radio. Përveç me material të ri, ajo ka tërhequr vëmendjen e publikut edhe me pamjen. Për gjashtë muaj, është dobësuar 40 kg dhe është e lumtur për këtë...

Protekal Maqedoninë

Dieta proteinike

proteinska_dieta

Kjo metodë shkencore bazohet në konsumimin e ushqimeve që përmbajnë proteina me vlerë të lartë bilogjike dhe indeks të ultë te yndyrërave dhe karbohidrateve. Kjo shkakton ndryshime të caktuara metabolike në organizëm dhe vjen deri te furnizimi me energji-nga rezervat e veta yndyrore. Duke ju falendëruar konsumit të ultë të karbohidrateve ndodh hipoglikemia (nivel i ultë i insulinës në gjak) duke shkaktuar lipolizën (dekompenzimin e yndyrës).

Acidet yndyrore oksidohen në organet e ketonit që tani janë bërë burim i energjisë, por përvec kësaj kanë edhe efektin anorkesik-mungesë të urisë dhe disponim të mirë dhe shumë energji.

Si rezultat i këtyre ndryshimeve metabolike të përshkruara, dieta proteinike karakterizohet me mungesën e urisë, humor të mirë, humbje të shpejtë të yndyrës trupore dhe ruajtjen e masës muskulore.