Диета за diabetes tip II

Пациентите кои ќе започнат со Protekal  програмата за краток временски период постигнуваат:

  • Регулирање на нивото на шеќер во крвта
  • Гликолизираниот  хемоглобин (Hba1C) може долгорочно да се одржува во рамки на референтните  вредности
  • Пациентите кои се на терапија со орални анти дијабетици уште од почетокот на диетата им се прекинува терапијата
  • Пациентите кои се на  инсулинска терапија постепено им се намалува или прекинува терапијата во целост

Под стручен надзор на нашиот доктор,  пациентот може да започне со програмата ,,Protekal диета”.  По сите направени потребни анализи, докторот за секој пациент индивидуално  ја пропишува програмата за исхрана и намалување на терапијата односно дозата на инсулин.
За да може докторот да има увид за  состојбата на пациентот се прават задолжителни контроли на секои 15 дена.
Сите пациенти кои страдаат од diabetes tip  II и имаат потреба за внес на слатко, Protekal  има широк спектар на Protekal десерти кои не содржат шеќери и не им наштетуваат на пациентите, а можат да ги задоволат нивните потреби за внес на слатки производи.
За да може пациентот да го намали внесот или целосно да ја прекине терапијата потребно е:

  • Да ги променети животните навики
  • Под надзор на доктор да помине низ Protekal  диетата
  • По завршување на диетата да продолжи со здрава и избалансирана исхрана
  • Да биде  физички активен

Аеробни вежби (одење, возење велосипед, пливање) доведуваат до подобрена чувствителност на инсулинските клетки. Следејќи ги препораките за урамнотежена-редовна исхрана, физичка активност како и промени во начинот на живот  за време и по завршувањето на Protekal програмата,  diabetes tip II може да се држи под контрола.

ИМАТЕ ПОТРЕБА? ПОБАРАЈТЕ НЕ ВЕДНАШ

Scroll to top