Dietë për diabetin e tipit 2

Pacientët që i nënshtrohen programit Protekal në një periudhë të shkurtër kohe arrijnë:

  • Rregullimin e nivelit të sheqerit në gjak
  • Hemoglobina e glukozuar (Hba1C) mund të mbahet në vlera reference në afat të gjatë
  • Pacientët që marrin terapi antidiabetikë oral i‘u ndërprehët terapia në fillim të dietës
  • Pacientët në terapi me insulinë gradualisht i’u zvogëlohet ose ndërprehët doza e përshkruar

 

Nën mbikëqyrjen e mjekut tonë profesional, pacienti mund të hyjë në programin e dietës Protekal. Pas të gjitha analizave të nevojshme, mjeku përshkruan individualisht një program diete dhe zvogëlim të terapisë dhe dozës së insulinës për secilin pacient.

Në mënyrë që mjeku të ketë një pasqyrë të gjendjes së pacientit,  mbahen kontrolla të detyrueshme mjekësore çdo 15 ditë.

Të gjithë njerëzit të sëmurë me diabet të tipit II që kanë nevojë për ëmbëlsira Protekal ka një spektër të gjerë të desertëve Protekal, të cilat nuk përmbajnë sheqerna dhe nuk mund të dëmtojnë pacientin, dhe mund të kënaqin nevojën e tij për marrjen e  ëmbëlsirave.

 

Në mënyrë që pacienti të jetë në gjendje të zvogëlojë marrjen e terapisë ose madje të ndërprejë plotësisht, është e nevojshme që:

  • Ndryshon shprehitë e këqija të jetës
  • Nën mbikëqyrjen e mjekut kryhet dieta Protekal 
  • Pas dietës, vazhdon me një dietë të ekuilibruar të shëndetshme
  • Të jetë fizikisht aktiv

 

Ushtrimet aerobike (ecja, biçikleta, noti) çojnë në përmirësimin e ndjeshmërisë së qelizave ndaj insulinës. Duke ndjekur rekomandimet për një ushqyerje të ekuilibruar  dhe aktivitet fizik të rregullt, me ndryshime në shprehitë dhe stilin e jetës gjatë dhe pas përfundimit të programit Protekal, diabeti i tipit II mund të mbahet nën kontroll për një kohë të gjatë.

 

Keni nevojë? Na kontaktoni menjëherë

Scroll to top