PROTEKAL DEKSTRIN FIBRA TË TRETSHME NDIHMOJN NË KONSTIPACION DHE JANË EFIKASE PËR SISTEMIN DIGJESTIV

Dihet mirë që fibrat e tretshme  duhet të konsumohen sa më shumë që të jetë e mundur dhe të gjithë mjekët dhe nutricionistët rekomandojnë ushqime të pasura me këtë fibër. Fibrat e tretshme absorbohen natyrshëm duke konsumuar fruta, perime, drithëra, bishtajore, etj. Rekomandohet të konsumoni rreth 30 gram fibra në ditë për të arritur shëndetin dhe funksionimin optimal të sistemit tretës. Por për shkak të nevojës sonë për të ngrënë ushqim të shijshëm dhe të lehtë dhe për shkak të përpunimit të produkteve natyrore ne nuk marrim fibra të mjaftueshme. Sipas statistikave, shumica e njerëzve konsumojnë më pak se 15 gram fibra në ditë, që është gjysma e sasisë së kërkuar. Kjo mungesë e fibrave shkakton probleme te  njerëzit, por mund të plotësohet me Protekal dekstrin fibrat e tretshme që janë në formën e një pluhuri që treten në ujë  dhe fitohet një pije  e shijshme.


Fibrat e tretshme thithin ujin në zorrë dhe kështu zbusin jashtëqitjen dhe për këtë arsye janë shumë efektive në problemet me kapsllëkun (mbylljen), duke zvogëluar rrezikun e hemorroideve dhe nxjerrjen e përshpejtuar të toksinave dhe yndyrave, të cilat ndikojnë në nivelin e kolesterolit dhe sheqerit në gjak. Shkencëtarët pohojnë se 70- 80% e funksionit të sistemit imunitar lidhet me sistemin tretës, dhe duke i përdorur  fibrat ndihmojnë drejtpërdrejt në punën e sistemit tretës, dhe në mënyrë indirekte ndihmojnë në ngritjen e nivelit të sistemit imunitar (përgjigje).

Këto fibra ngadalësojnë thithjen e sheqerit, gjë që mund të ndihmojë njerëzit me diabet të rregullojnë nivelet e glukozës në gjak. Fibrat janë të ulëta në kalori, ngadalësojnë tretjen e ushqimit, kështu që ne kemi një ndjenjë të ngopjes dhe nuk përpiqemi për ushqime të tjera midis shujtave, gjë që është e rëndësishme për të gjithë në dietë.

 

Keni nevojë? Na kontaktoni menjëherë

Scroll to top