Pse është e nevojshëme mbiqkyrja nga mjeku?

Agjensioni francez për shëndetin dhe siguri (ANSES-Agence Nationale de Securite de’l Alimentation, de’l Environment et du Travail), kohët e fundit ka lëshuar një raport me titull: Vlerësimi i rrezikut te dietat për dobësim ( Evalutation des risqué lies auv pratiques alimentaries d’amaigrissement) me të cilën deshiron për të paralajmëruar dhe t’i informojë publikun për rreziqet që përmbajnë dietat për dobësim të cilat kryhen pa mbikqyrjen e mjekut dhe të cekura në të gjitha dietat me famë botërore që janë zbatuar në mënyrë të tillë. Në kundërshtim të kësaj, Agjensioni Francez për Siguri dhe Shëndet rekomandon eksluzivisht dieta që kryhen nën mbikqyrjen e mejkut.

Ne mirëpresim këtë raport sepse ky është një tjetër konfirmim se mënyra e praktikimit të dietës është mënyra e vetme e duhur dhe se është absolutisht i drejtë pohimi se dobësimi pa mbikëqyrje të mjekut të trajnuar mund të rrezikojë shëndetin e juaj.

Keni nevojë? Na kontaktoni menjëherë

Scroll to top