Analizat e nevojshme për vizitën e parë

Para ardhjes në vizitën e parë ju duhet të bëni testet e mëposhtme të gjakut (jo më të vjetër se një muaj):

-Hemogram me formulën e leukociteve

-Transaminazat (ALT, AST, GGT)

-Acidi urinar

-Urea dhe kreatina

-Glukoza

-Kolesteroli i përgjithshëm, HDL, LDL

-Trigliceridet

-Elektrolitet (Na,K,Ca,Mg,Cl)

-Fe

-TSH, T3, T4

-Urina – sendimenti

Nëse keni problem me gjendrrën tiroide, kërkohen analizat nga endokrinologu jo më të vjetra se 6 muaj, si dhe analizat TSH, T3, T4.

Në rast kur keni problem me zemrën, nevoiten analizat e kardiologut në EKG, jo më të vjetëra se 6 muaj, si dhe listën e barërave që konsumoni.

Nëse keni diabet mellitus të tipit 2, ju lutem mos harroni ta përmendni gjatë caktimit të vizitës së parë, dhe të bëni analiza shtesë: HbA1c dhe sjelleni raportin e fundit nga endokrinologu.

Në vizitën e parë, gjithashtu duhet të sjellni dokumentacionin e tanishëm mejkësor (në rast se keni ndonjë problem shëndetësor).

Keni nevojë? Na kontaktoni menjëherë

Scroll to top